Pridať recept

Mrazený jahodový krém

ingrediencie

150 g
jahody
30 g
práškový cukor
2 ks
želatína
2 PL
koňak
1/4 liter
studená šľahačka

postup

1.
Dezertné misky dáme do chladničky a necháme ich dobre vychladiť. Jahody rozpučíme s cukrom a pretlačíme cez sitko.
 
2.
Želatínu necháme v studenej vode a rozpustíme v teplom koňaku alebo likéri. Pridáme jahodové pyré, všetko zmiešame a necháme vychladnúť.
3.
Šľahačku opatrne zmiešame s jahodami a krém rozdelíme do misiek. Prikryté dáme do mrazničky. Dvadsať minút pred podávaním preložíme misky do chladničky. Krém ozdobíme šľahačkou a celými jahodami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať