Pridať recept

Domáce pletienky

4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 ml
vlažné mlieko
50 g
rozpustené maslo
1 ks
vajce
1/2 ČL
cukor
1 ČL
soli
450 g
hladká múka
1 balíček
suseneho drozdia určeného na pol kila múky
trochu
oleja na pomastenie
trochu
mlieka na pomastenie

postup

1.
Z uvedených ingrediencií si pripravíme kysnuté cesto, rozdelíme na 12 rovnakých častí z ktorých vytvoríme postupne pletienky.
 
2.
Každú pletienku preložíme na plech vystlaný papierom, potrieme olejom a necháme nakysnúť kým zdvojnásobný svoj objem, následne ich potrieme mliekom.
3.
Pečieme pri teplote 200 stupňov celzia približne 15 minút, hotové pečivo necháme vychladnúť na mriežke môžeme prikryť utierkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.