Pridať recept

FOTORECEPT: Višňové strakoše s makom

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hrubej múky
1 ks
vajce
300 ml
vody
1 pohár
zavárané višne alebo čerešne
soľ
mletý mak
práškový cukor
maslo

postup

1.
Višne odkôskujeme.
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Zdroj: Ingova
 
2.
Múku preosejeme, pridáme asi pol lyžičky soli, rozšľahané vajce a vlažnú vodu
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Zdroj: Ingova
3.
Všetko dobre premiešame.
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Zdroj: Ingova
4.
Višne zamiešame do cesta.
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Zdroj: Ingova
5.
Dáme variť osolenú vodu a lyžičkou naberáme cesto s jednou višňou do vrelej vody. Keď knedlíčky vyplávu vyberieme ich do sita a opláchneme studenou vodou.
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Zdroj: Ingova
6.
Pripravíme si zomletý mak s cukrom, strakoše posypeme makom a polejeme roztopeným maslom.
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Fotorecept: Višňové strakoše s makom
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.