Pridať recept

FOTORECEPT: Restovaná bravčová pečeň s jablkami

Fotorecept: Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Zdroj: evauhlik
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 g
bravčová pečeň
3 ks
cibuľa
kmín
mleté čierne korene
soľ
jablká kyselšie
čučoriedkový kompót

postup

1.
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a orestujeme na oleji. Pečeň si nakrájame na centimeter hrubé plátky.
Fotorecept: Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Fotorecept: Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Zdroj: evauhlik
 
2.
Bravčovú pečeň sprudka opečieme na oboch stranách, okoreníme. Hotovú pečeň preložíme do vhodnej nádoby a udržujeme v teple. Pečeň restujeme postupne, len toľko koľko sa zmestí na panvicu... ak by sme ju restovali všetku naraz, pustila by šťavu a to už by bolo dusenie...
Fotorecept: Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Fotorecept: Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Zdroj: evauhlik
3.
Neošúpané jablká nakrájame na kolieska, stred vyrežeme a opečieme vo výpeku.
Fotorecept: Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Fotorecept: Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Zdroj: evauhlik
4.
Na tanier uložíme pečeň, prelejeme výpekom a cibuľou, na pečeň uložíme jablko a do stredu dáme čučoriedkový kompót, alebo džem. Podávame s pečenými zemiakmi.
Fotorecept: Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Fotorecept: Restovaná bravčová pečeň s jablkami
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...