Pridať recept

Šišky s domácim šípkovým džemom

40
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
polohrubá múka
1 ks
droždie
1 balíček
prášok do pečiva DrOetker
1 PL
kryštálový cukor
štipiek
soľ
8 dl
mlieko
1/2 dl
olej

postup

Pripravíme si kvások- 2 dcl mlieka a droždie spolu zmiešame a necháme postáť. Múku, cukor, soľ a prášok do pečiva dáme do misky, pridáme kvások a postupne aj zvyšné mlieko. Cesto miesime asi 10-15 min, až kým sa nám prestane lepiť na ruky. Počas miesenia pridáme asi 1/2 dcl oleja.Vymiesené cesto necháme vykysnúť v teple prikryté asi 30-45 min,.Takto vykysnuté ho dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku asi 1cm a vykrajujeme krúžky. Tie necháme postáť asi 5 min a potom ich pečieme v horúcom oleji. Upečené šišky servirujeme s domácim šípkovým džemom a posypeme práškovým cukrom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...