Pridať recept

Bravčová panenka plnená špenátom

ingrediencie

280 g
čerstvý listový špenát
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
600 g
bravčová panenka
200 g
slanina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a očistíme. Urobíme do nej dieru nožíkom, aby sme ju mohli naplniť špenátom.
 
2.
V panvici udusíme špenát s prelisovaným cesnakom a nadrobno nakrájanou cibuľkou. Potom touto plnkou naplníme panenku, obalíme ju v plátkoch slaniny a prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Panenku preložíme do zapekacej misy a dopečieme domäkka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Bravčová panenka: 10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Vyberte si z tých najchutnejších receptov na populárnu bravčovú panenku.
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.