Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Jablkovo pudingový koláč

Paulapa
Paulapa
6
porcií
37
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

cesto

3 ks
vajcia
90 g
kryštálový cukor
1 PL
vlažná voda
90 g
hladká múka
1/2 balíčkov
prášok do pečiva

plnka

4 ks
jablko
1 PL
cukor
1 PL
mletá škorica
hrozienka
1 balíček
Zlatý klas

Ostatné

kyslá smotana
vanilkový cukor

postup

1.
celé vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny, šľaháme až kým nezväčší dvojnásobne svoj objem, potom pridáme lyžicu vody a nakoniec múku s práškom do pečiva, cesto dáme do formy alebo malého plechu, pečieme na 160°C asi 12 minút...
2.
jablká očistíme a nakrájame, pridáme cukor, škoricu, hrozienka, podlejeme troškou vody a podusíme až do zmäknutia jabĺk
3.
Zlatý klas, alebo vanilkový puding rozmiešame v 3 dl vody a vylejeme k jablkovej zmesi, uvaríme... ak jablká pustia veľa šťavy použijeme menej vody a cukor pridáme podľa kyslosti jabĺk
4.
vychladnutú jablkovú plnku dáme na korpus a necháme v chladničke dobre vychladiť
5.
potom potrieme kyslou smotanou zmiešanou s vanilkovým cukrom a posypeme grankom, kakaom alebo čokoládou

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
deniska_666
13.4.2015 17:17 | |
+1 -2
Úžasný koláč. Všetkým v práci veľmi chutil. Odporúčam!!! Ja som akurát nastrúhala jablká na plátky a piekla som ho trochu dlhšie. (y) (y) (y) :) <3
Paulapa
22.4.2015 08:36 | |
+2 -2
som rada, že chutilo :O je to taká rýchlovka ;)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...