Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Černicový koláč z kukuričnej polenty

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
černice
250 g
kukuričná polenta
200 g
maslo
150 g
trstinový cukor
4 ks
vajce
100 g
mleté vlašské orechy
2,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
150 ml
sójový jogurt
1/2 ks
pomaranč

Na ozdobu

100 g
nasekané vlašské orechy

postup

1.
Vo väčšej mise vyšľaháme maslo s cukrom do svetlého nadýchaného krému. Potom opatrne zašľaháme po jednom vajíčka.
2.
Ešte na začiatku černice zmiešame s 50 g polenty a odložíme.
3.
K vyšľahaným vajciam s cukrom a maslom primiešame 200 g polenty, mleté orechy, kypriaci prášok, jogurt, šťavu z 1/2 pomaranča a černice zmiešané s polentou.
5.
Cesto vylejeme do tukom vymazanej tortovej formy s priemerom 23 cm. Vrch posypeme nasekanými orechami.
6.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 45 minút. Upečený koláč necháme na mriežke poriadne vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...