Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Černicový koláč z kukuričnej polenty

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
černice
250 g
kukuričná polenta
200 g
maslo
150 g
trstinový cukor
4 ks
vajce
100 g
mleté vlašské orechy
2,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
150 ml
sójový jogurt
1/2 ks
pomaranč

Na ozdobu

100 g
nasekané vlašské orechy

postup

1.
Vo väčšej mise vyšľaháme maslo s cukrom do svetlého nadýchaného krému. Potom opatrne zašľaháme po jednom vajíčka.
2.
Ešte na začiatku černice zmiešame s 50 g polenty a odložíme.
3.
K vyšľahaným vajciam s cukrom a maslom primiešame 200 g polenty, mleté orechy, kypriaci prášok, jogurt, šťavu z 1/2 pomaranča a černice zmiešané s polentou.
5.
Cesto vylejeme do tukom vymazanej tortovej formy s priemerom 23 cm. Vrch posypeme nasekanými orechami.
6.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 45 minút. Upečený koláč necháme na mriežke poriadne vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...