Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Černicový koláč z kukuričnej polenty

hanus_prg
hanus_prg
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

400 g
černice
250 g
kukuričná polenta
200 g
maslo
150 g
trstinový cukor
4 ks
vajce
100 g
mleté vlašské orechy
2,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
150 ml
sójový jogurt
1/2 ks
pomaranč

Na ozdobu

100 g
nasekané vlašské orechy

postup

1.
Vo väčšej mise vyšľaháme maslo s cukrom do svetlého nadýchaného krému. Potom opatrne zašľaháme po jednom vajíčka.
2.
Ešte na začiatku černice zmiešame s 50 g polenty a odložíme.
3.
K vyšľahaným vajciam s cukrom a maslom primiešame 200 g polenty, mleté orechy, kypriaci prášok, jogurt, šťavu z 1/2 pomaranča a černice zmiešané s polentou.
5.
Cesto vylejeme do tukom vymazanej tortovej formy s priemerom 23 cm. Vrch posypeme nasekanými orechami.
6.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 45 minút. Upečený koláč necháme na mriežke poriadne vychladnúť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...