Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové pletené žemle zo sójového mlieka

hanus_prg
hanus_prg
12
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
sušené droždie
500 g
špaldová múka polohrubá
250 ml
sójové mlieko
50 g
maslo
1 KL
cukor
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
1,5 KL
soľ

Na ozdobu

1 ks
vaječný bielok
biely a čierny sezam
hrubozrnná soľ

postup

1.
Do pekárničky vylejeme mlieko, zmäknuté maslo, cukor, vajíčko a žĺtok, prisypejeme múku, droždie a soľ.
3.
Po vykysnutí z neho odoberáme malé množstvo, urobíme 3 rovnako dlhé časti a tie dohromady spletieme.
4.
Zapletené cesto stočíme do seba a obe konce k sebe jemne pritlačíme.
5.
Zapletené žemle uložíme na plech vystlaný pečiacim papierom, potrieme bielkom a posypeme bielym a čiernym sezamom, príp. i hrubozrnnou soľou. Pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút podľa typu rúry. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...