Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Špaldové pletené žemle zo sójového mlieka

hanus_prg
hanus_prg
12
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
sušené droždie
500 g
špaldová múka polohrubá
250 ml
sójové mlieko
50 g
maslo
1 KL
cukor
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
1,5 KL
soľ

Na ozdobu

1 ks
vaječný bielok
biely a čierny sezam
hrubozrnná soľ

postup

1.
Do pekárničky vylejeme mlieko, zmäknuté maslo, cukor, vajíčko a žĺtok, prisypejeme múku, droždie a soľ.
3.
Po vykysnutí z neho odoberáme malé množstvo, urobíme 3 rovnako dlhé časti a tie dohromady spletieme.
4.
Zapletené cesto stočíme do seba a obe konce k sebe jemne pritlačíme.
5.
Zapletené žemle uložíme na plech vystlaný pečiacim papierom, potrieme bielkom a posypeme bielym a čiernym sezamom, príp. i hrubozrnnou soľou. Pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút podľa typu rúry. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...
Kvetinové čokoládové cupcakes
Máj v znamení kvetinových dezertov
Máj v znamení kvetinových dezertov
S prichádzajúcimi teplými dňami sa objavuje nespočetné množstvo kvitnúcich rastlín, ktoré mnohým vyčaria úsmev...
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...