Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové pletené žemle zo sójového mlieka

hanus_prg
hanus_prg
12
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
sušené droždie
500 g
špaldová múka polohrubá
250 ml
sójové mlieko
50 g
maslo
1 KL
cukor
1 ks
vajce
1 ks
vaječný žĺtok
1,5 KL
soľ

Na ozdobu

1 ks
vaječný bielok
biely a čierny sezam
hrubozrnná soľ

postup

1.
Do pekárničky vylejeme mlieko, zmäknuté maslo, cukor, vajíčko a žĺtok, prisypejeme múku, droždie a soľ.
3.
Po vykysnutí z neho odoberáme malé množstvo, urobíme 3 rovnako dlhé časti a tie dohromady spletieme.
4.
Zapletené cesto stočíme do seba a obe konce k sebe jemne pritlačíme.
5.
Zapletené žemle uložíme na plech vystlaný pečiacim papierom, potrieme bielkom a posypeme bielym a čiernym sezamom, príp. i hrubozrnnou soľou. Pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút podľa typu rúry. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...