Pridať recept

Koláč Tres Leches

25
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

10 ks
vajcia
300 g
kryštálový cukor
300 g
hladká múka
1 balíček
vanilkový cukor DrOetker
1 balíček
prášok do pečiva DrOetker
1/2 liter
sladká smotana
410 g
kondenzované mlieko
850 ml
mlieko
1 dl
rum alebo podľa chuti
karamelová poleva

postup

1.
Bielka oddelíme od žĺtok, žĺtka vymiešame so 150 g cutru.
 
2.
Osobitne v druhej miske vybijeme sneh z bielok a pridáme druhú polovicu cukru (150g) a vanilkový cukor. Obe zmesi spojíme a k nim pridáme múku s práškom do pečenia.
3.
Pripravíme si hlbší plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom. Zmes nalejeme na plech a dáme piecť. Pečieme do zlatista.
4.
Upečenú piškótu necháme vychladnúť. Vyberieme ju z plechu a dáme dole papier.
5.
Pripravíme si zmes, ktorou ho prelejeme. V nádobe zmiešame smotanu, mlieko a kondenzované mlieko, rum (nemusí). Polovicu tejto mliečnej zmesi vylejeme do plechu, v ktorom sme piekli koláč.
6.
Do toho vložíme piškótu a zvyšnou zmesou polejeme piškótu zhora. Piškótu narežeme na kocky a cháme tekutinu vpiť. Koláč polejeme karamelovou polevou a necháme vychladnúť. Najlepší je z chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dlabikod
8.4.2015 14:10 | |
+4 -0
chcem sa spýtať na suroviny - 410 g kondenzované mlieko má byť obyčajné nesladené alebo SALKO? a ako sa robí karamelová poleva?