Chlieb z pekáča
1
porcia
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
hrnčeky
hladká múka
1,5
hrnčeky
voda
1/2
ČL
sušené droždie
1,5
ČL
soľ
trochu
drvená rasca
postup
1.
V miske zmiešame všetky sypké suroviny - soľ, múka a droždie. Potom pridáme vodu a znovu premiešame. Misu s cestom prikryjeme fóliou a necháme 12 až 18 hodín vykysnúť.
2.
Vykysnuté cesto vyberieme z misky na pomúčenú dosku, preložíme pár krát cez seba a necháme chvíľku odpočívať. Následne cesto vytvarujeme do tvaru bochníka a necháme ešte hodinu vykysnúť.
3.
Medzi tým rozohrejeme trúbu na 200 °C a súčasne do nej dáme rozpáliť liatinový hrniec. Bochník chleba opatrne vložíme do rozpáleného hrnca a prikryjeme pokrývkou. Chlieb takto pečieme 30 minút a po polhodine prikrývku odložíme a pečieme ďalších 20 minút.
Podobné recepty
Ak chcete schudnúť, zjedzte každý deň jeden balíček. Má nízky obsah kalórií a vysoký obsah bielkovín
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.