Pridať recept

Mäsové guľky so zeleninovou omáčkou

ingrediencie

400 g
mleté bravčové mäso
1 ks
cibuľa
2 ks
rožok
2 PL
hladká múka
1 téglik
kyslá smotana
250 g
koreňová zelenina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
cukor
1 PL
horčica
1/2 kocka
bujón
trochu
citrónová šťava
1 PL
mletá červená paprika
400 g
špagety
trochu
strúhaný tvrdý syr

postup

1.
Rožky nakrájame na kocky, zalejeme troškou vody a zmiešame ich s mletým mäsom. Pridáme vajíčko, hladkú múku, korenie a soľ. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji.
 
2.
V panvici na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, pridáme trochu vody, bujón a zmes privedieme k varu. Pridáme bobkový list a mäsové guľky. Všetko spolu dusíme na miernom ohni.
3.
Guľky a bobkový list vyberieme, do omáčky vmiešame smotanu zmiešanú s múkou a mletou paprikou. Omáčku dochutíme horčicou, cukrom a citrónovou šťavou. Podávame so špagetami uvarenými al dente a strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať