Mäsové guľky so zeleninovou omáčkou
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
mleté bravčové mäso
1
ks
cibuľa
2
ks
rožok
2
PL
hladká múka
1
téglik
kyslá smotana
250
g
koreňová zelenina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
cukor
1
PL
horčica
1/2
kocka
bujón
trochu
citrónová šťava
1
PL
mletá červená paprika
400
g
špagety
trochu
strúhaný tvrdý syr
postup
1.
Rožky nakrájame na kocky, zalejeme troškou vody a zmiešame ich s mletým mäsom. Pridáme vajíčko, hladkú múku, korenie a soľ. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji.
2.
V panvici na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, pridáme trochu vody, bujón a zmes privedieme k varu. Pridáme bobkový list a mäsové guľky. Všetko spolu dusíme na miernom ohni.
3.
Guľky a bobkový list vyberieme, do omáčky vmiešame smotanu zmiešanú s múkou a mletou paprikou. Omáčku dochutíme horčicou, cukrom a citrónovou šťavou. Podávame so špagetami uvarenými al dente a strúhaným syrom.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.