Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Rizoto čo dom dal

varenie
varenie
3
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
ryža
2,5 hrnčeky
vývar
2 KL
vegeta
podľa chuti
soľ
2 PL
bravčová masť
1 ks
cibuľa
1 hrnček
obrané mäso z vývaru bravčové, kuracie alebo iné
1 ks
uvarená mrkva
50 g
syr na posypanie ementáler, eidam, gouda a pod
2 štipky
mleté čierne korenie
1 ks
uvarený petržlen
1 ks
uvarený zeler

postup

1.
Pripravíme si prebranú ryžu, masť, vývar, soľ a sladkú červenú mletú papriku.
3.
V nádobe roztopíme 1 PL masti a na nej opražíme ryžu.
4.
Podlejeme horúcim vývarom alebo horúcou vodou ochutenou 2 KL vegety.
5.
Premiešame a necháme dusiť v Remoske asi 20 minút, kým sa voda neodparí a ryža zmäkne. Môžeme dusiť aj v kastróle na sporáku.
6.
Medzitým si očistíme a nakrájame na jemno cibuľu, varené mäso z polievky a koreňovú zeleninu z polievky.
7.
Na panvici si roztopíme 1 PL masti a na nej speníme cibuľu a pridáme 2 štipky sladkej červenej papriky.
8.
Pridáme nakrájané mäso, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podlejeme trochou vývaru alebo horúcou vodou a chvíľu podusíme.
9.
Keď je ryža mäkká pridáme podusené mäso a nakrájanú zeleninu.
11.
Na tanieri posypeme rizoto strúhaným syrom a prizdobíme paradajkou, petržlenovou vňaťou a pod. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...