Pridať recept

Čokoládová torta

8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
250 g
čokoláda
2 PL
polohrubá múka
1 štipka
kypriaci prášok do pečiva
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a postupne do nej vmiešame maslo. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Opatrne k nim primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov a čokoládovú zmes. Vymiešame hladké cesto.
 
2.
Cesto vylejeme do formy na pečenie vystlanej papierom. Tortu pečieme pri teplote 180°C približne 40 minút. Potom ju necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať