Pridať recept

Domáca čokoládová zmrzlina s vanilkou

ingrediencie

1 balíček
vanilkový cukor
7 ks
žĺtok
5 PL
strúhaná čokoláda
200 g
práškový cukor
250 ml
smotana na šľahanie
450 ml
mlieko
1 ks
vanilkový lusk

postup

1.
V miske zmiešame žĺtky, práškový a vanilkový cukor na hustú penu. Dužinu z vanilkového lusku povaríme v mlieku a rozmiešame so smotanou. Zmes precedíme do žĺtkovej peny a za stáleho miešania povaríme.
 
2.
Nakoniec vmiešame čokoládu tak, aby sa roztopila a zmes vylejeme do misky vhodnej do mrazničky. Zmrzlina sa musí mraziť minimálne 2 hodiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Maškrtenie bez výčitiek: Vyskúšajte sorbety a zdravé zmrzliny
Pred letom vždy snívame o tom, ako sa počas horúcich dní osviežime chutnou zmrzlinou. Potom začne jej sezóna...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Po ktorej zmrzline najviac priberáme?
Po ktorej zmrzline najviac priberáme? Odpoveď vás prekvapí!
Horúce letné počasie prebúdza túžbu po občerstvení. Kto by občas nepomyslel na jemnú, chladivú zmrzlinu...
VIDEO: Posledná zmrzlina tejto sezóny. Smotanovo–banánová!
Zmrzlina z mrazených banánov s prídavkom smotany a vanilky vás dostane!