Pridať recept

Piškótová torta

ingrediencie

200 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
6 ks
vajce
1 ks
citrón
50 g
maslo
150 g
lekvár
podľa chuti
krém podľa vlastného výberu
múka a margarín na vysypanie a vymastenie formy

postup

1.

Práškový a vanilkový cukor, žĺtky, citrónovú šťavu a postrúhanú kôru z citróna miešame asi 20 minút. 

 
2.

Potom pridáme vyšľahaný sneh z bielkov s múkou a roztopeným, vychladnutým maslom.

3.

Cesto premiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.

4.

Pečieme ho v predom vyhriatej rúre asi 50 minút. 

5.

Hotové cesto necháme vychladnúť, prekrojíme, natrieme ho lekvárom a ľubovľnou plnkou. 

6.

Pláty spojíme a tortu dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať