Sviečkovica s hubami
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
PL
olivový olej
500
g
hovädzia sviečkovica
1
podľa chuti
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
300
g
miešané lesné huby
2
strúčiky
cesnaku
2
PL
petržlen
125
ml
suché biele víno
postup
1.
Rozpálime olej. Mäso okoreníme a osolíme. Smažíme 10-15 minút, aby bolo zvonka opečené a v nútri šťavnaté. Stiahneme z platne a dáme do rúry. Do tejto panvice dáme do zvyšného oleja huby, cesnak a petržlen a posmažíme 8-10 minút. Tak aby huby zmäkli. Prilejeme víno počkáme kým sa odparí. Okoreníme a osolíme.
2.
Mäso pokrájame na plátky a polejeme hubovou šťavou. Mäso môžme mať vnútri rúžove, alebo ho prepečieme do hĺbky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.