Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šišky zo zemiakového cesta

diabambulka
diabambulka
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

42 g
kvasnice
400 g
uvarené zemiaky
1 PL
cukor
250 ml
mlieko
60 g
roztopené maslo
500 g
polohrubá múka
3 ks
žltka
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
1 PL
um
štipiek
soľ

na obalenie

podľa chuti
škoricový cukor DrOetker

na vysmážanie

trochu
oleja

postup

1.
Uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme múku, štipku soli, rozpustené maslo, postrúhanú citrónovú kôru, kvások - ktorý sme si pripravili z mlieka jednej polievkovej lyžice múky a čerstvého droždia. Na záver primiešame žĺtky, um a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu odpočívať. Po hodine cesto preložíme na pomúčenú doskua povykrajujeme šišky, šišky môžme aj naplniť ľubovolnou plnkou a vysmážame ich na rozpálenom oleji. Ešte horúce položíme na papierový obrúsok aby sme sa zbavili prebytočného tuku a obaľujeme v škoricovom cukre:-)
2.
Šišky vysmážame v dostatočnom množstve oleja, musia plávať. Najskôr ich vložíme do rozpáleného oleja, prikryjeme pokrievkou a pomalej chvílke otočíme a už smažíme bez pokrievky, takto budú šišky krásne nadýchané a s krásnou čiarkou cez stred:-)

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
severna
3.2.2015 23:29 | |
+7 -4
tak skus bez komentara vyprazat sisky na detailoch
severna
24.1.2015 00:05 | |
+11 -7
na vysmazanie trocha oleja a potom ze-musia plavat.....
Stanci15
2.2.2015 10:33 | |
+10 -6
toto sú také detaily...každý vieme ako vyzerá vysmážanie šišiek... načo to komentovať?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...