Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Šišky zo zemiakového cesta

diabambulka
diabambulka
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

42 g
kvasnice
400 g
uvarené zemiaky
1 PL
cukor
250 ml
mlieko
60 g
roztopené maslo
500 g
polohrubá múka
3 ks
žltka
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
1 PL
um
štipiek
soľ

na obalenie

podľa chuti
škoricový cukor DrOetker

na vysmážanie

trochu
oleja

postup

1.
Uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme múku, štipku soli, rozpustené maslo, postrúhanú citrónovú kôru, kvások - ktorý sme si pripravili z mlieka jednej polievkovej lyžice múky a čerstvého droždia. Na záver primiešame žĺtky, um a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu odpočívať. Po hodine cesto preložíme na pomúčenú doskua povykrajujeme šišky, šišky môžme aj naplniť ľubovolnou plnkou a vysmážame ich na rozpálenom oleji. Ešte horúce položíme na papierový obrúsok aby sme sa zbavili prebytočného tuku a obaľujeme v škoricovom cukre:-)
2.
Šišky vysmážame v dostatočnom množstve oleja, musia plávať. Najskôr ich vložíme do rozpáleného oleja, prikryjeme pokrievkou a pomalej chvílke otočíme a už smažíme bez pokrievky, takto budú šišky krásne nadýchané a s krásnou čiarkou cez stred:-)

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
severna
3.2.2015 23:29 | |
+7 -4
tak skus bez komentara vyprazat sisky na detailoch
severna
24.1.2015 00:05 | |
+11 -7
na vysmazanie trocha oleja a potom ze-musia plavat.....
Stanci15
2.2.2015 10:33 | |
+9 -6
toto sú také detaily...každý vieme ako vyzerá vysmážanie šišiek... načo to komentovať?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...