Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šišky zo zemiakového cesta

diabambulka
diabambulka
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

42 g
kvasnice
400 g
uvarené zemiaky
1 PL
cukor
250 ml
mlieko
60 g
roztopené maslo
500 g
polohrubá múka
3 ks
žltka
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
1 PL
um
štipiek
soľ

na obalenie

podľa chuti
škoricový cukor DrOetker

na vysmážanie

trochu
oleja

postup

1.
Uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme múku, štipku soli, rozpustené maslo, postrúhanú citrónovú kôru, kvások - ktorý sme si pripravili z mlieka jednej polievkovej lyžice múky a čerstvého droždia. Na záver primiešame žĺtky, um a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu odpočívať. Po hodine cesto preložíme na pomúčenú doskua povykrajujeme šišky, šišky môžme aj naplniť ľubovolnou plnkou a vysmážame ich na rozpálenom oleji. Ešte horúce položíme na papierový obrúsok aby sme sa zbavili prebytočného tuku a obaľujeme v škoricovom cukre:-)
2.
Šišky vysmážame v dostatočnom množstve oleja, musia plávať. Najskôr ich vložíme do rozpáleného oleja, prikryjeme pokrievkou a pomalej chvílke otočíme a už smažíme bez pokrievky, takto budú šišky krásne nadýchané a s krásnou čiarkou cez stred:-)

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
severna
3.2.2015 23:29 | |
+8 -5
tak skus bez komentara vyprazat sisky na detailoch
severna
24.1.2015 00:05 | |
+12 -9
na vysmazanie trocha oleja a potom ze-musia plavat.....
Stanci15
2.2.2015 10:33 | |
+11 -7
toto sú také detaily...každý vieme ako vyzerá vysmážanie šišiek... načo to komentovať?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...