Pridať recept

Rizoto

ingrediencie

60 g
slanina
1 ks
cibuľa
400 g
teľacie mäso
1 ks
rajčiak
150 g
ryźa
2 ks
mrkva
30 g
maslo
trochu
vývar
podľa chuti
soľ
50 g
varené údené mäaso
trochu
petržlenová vňať

postup

1.

Na pokrájanej a roztopenej slanine opražíme pokrájanú cibuľu.

 
2.

Pridáme aj pokrájaný rajčiak a mäso pokrájané na kocky, premiešame a dusíme, až kým sa šťava nevyparí.

3.

Potom primiešame umytú ryžu, ktorú chvíľu popražíme, osolíme a pridáme na ňu pokrájanú mrkvu.

4.

Na vrch poukladáme kúsky masla. 

5.

Rizoto podlejeme vývarom, prikryjeme, vložíme do rúry a dusíme, až kým všetko nezmäkne.

6.

Po udusení primiešame pokrájané údené mäso, ozdobíme vňaťou a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...