Rizoto
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
g
slanina
1
ks
cibuľa
400
g
teľacie mäso
1
ks
rajčiak
150
g
ryźa
2
ks
mrkva
30
g
maslo
trochu
vývar
podľa chuti
soľ
50
g
varené údené mäaso
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Na pokrájanej a roztopenej slanine opražíme pokrájanú cibuľu.
2.
Pridáme aj pokrájaný rajčiak a mäso pokrájané na kocky, premiešame a dusíme, až kým sa šťava nevyparí.
3.
Potom primiešame umytú ryžu, ktorú chvíľu popražíme, osolíme a pridáme na ňu pokrájanú mrkvu.
4.
Na vrch poukladáme kúsky masla.
5.
Rizoto podlejeme vývarom, prikryjeme, vložíme do rúry a dusíme, až kým všetko nezmäkne.
6.
Po udusení primiešame pokrájané údené mäso, ozdobíme vňaťou a podávame. Dobrú chuť!
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.