Jahodová marmeláda s vínon
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
čerstvé jahody
2
hrnčeky
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
citrón
1
dl
červené víno
postup
1.
Jahody poumývame, odstopkujeme, nakrájame na polovice a vložíme do hrnca. Pridáme vanilkový a kryštálový cukor, všetko premiešame a necháme v chladničke odstáť 3 hodiny. Medzitým si môžeme sterilizovať zaváraninové poháre.
2.
Jahody začneme variť, keď sa nám rozpustí cukor a pridáme ešte víno. Po 15 minútach varenia, do zmesi vyšťavíme celý citrón. Varíme ďalších 15 minút.
3.
Necháme vychladnúť približne 10 minút. Následne môžeme jahodovú zmes ešte rozmixovať mixérom, ak máme radi väčšie kúsky ovocia. Tento krok môžeme aj vynechať. Marmeládu naplníme do pohárov a otočíme dnom nahor a máme hotovo!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.