Pridať recept

Jahodová marmeláda s vínon

ingrediencie

1/2 kg
čerstvé jahody
2 hrnčeky
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
citrón
1 dl
červené víno

postup

1.
Jahody poumývame, odstopkujeme, nakrájame na polovice a vložíme do hrnca. Pridáme vanilkový a kryštálový cukor, všetko premiešame a necháme v chladničke odstáť 3 hodiny. Medzitým si môžeme sterilizovať zaváraninové poháre.
 
2.
Jahody začneme variť, keď sa nám rozpustí cukor a pridáme ešte víno. Po 15 minútach varenia, do zmesi vyšťavíme celý citrón. Varíme ďalších 15 minút.
3.
Necháme vychladnúť približne 10 minút. Následne môžeme jahodovú zmes ešte rozmixovať mixérom, ak máme radi väčšie kúsky ovocia. Tento krok môžeme aj vynechať. Marmeládu naplníme do pohárov a otočíme dnom nahor a máme hotovo!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...