Pridať recept

Biela špargľová polievka

ingrediencie

250 g
špargľa
40 g
maslo
60 g
hladká múka
2 dl
sladká smotana
1 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ, muškátový kvet,

postup

1.
Zo špargle odkrojíme koreň, od hlavičky nadol ju opatrne olúpeme a umyjeme. Hlavičky špargle odkrojíme a uvaríme osobitne v slanej vode.
 
2.
Zvyšné časti pokrájame na menšie kúsky, uvaríme a pretrieme. Vodu z hlavičiek a pokrájaných kúskov špargle zlejeme, zahustíme svetlou zápražkou, dobre povaríme a zamiešame do nej pretretú špargľu a hlavičky.
3.
Nakoniec polievku okoreníme muškátovým kvetom, zlepšíme smotanou so žĺtkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať