Pridať recept

Cesnaková krémová polievka

ingrediencie

3 PL
hladká múka
3 PL
maslo
1,2 litre
kurací vývar
200 ml
smotana
1 štipka
muškátový orech
1 štipka
biele mleté korenie
podľa chuti
soľ
100 g
cesnaku
trochu
pažítka na ozdobu

postup

1.
V rozohriatom hrnci rozpustíme maslo. Cesnak olúpeme, pretlačíme cez pučítko na cesnak, pridáme do hrnca a restujeme. Nesmie sa však zafarbiť! Zasypeme múkou aby nám vznikla zápražka. Zalejeme ju vývarom, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Potom zmiernime oheň a polievku varíme na miernom ohni 25 - 30 minút.
 
2.
Prevarenú polievku vlejeme do mixéra, prilejeme smotanu a dôkladne rozmixujeme. Cez jemné sitko polievku prelejeme do čistého hrnca a naposledy rozmixujeme ručným mixérom. Dozdobíme pažítkou a servírujeme s opečeným chlebíkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak,
Žiadny zápach, žiadne čistenie lisu, toto by vám nikdy nenapadlo! Triky šéfkuchárov, ako očistiť cesnak, o týchto ste určite ešte nepočuli
Ako očistiť cesnak bez toho, aby ste museli použiť lis, ktorý sa ťažko čistí alebo aby vám nezapáchali...
Famózna cibuľačka a cesnačka
Poctivá cibuľačka a cesnačka: Základ jesennej kuchyne
Prečo sú polievky počas jesene tak dôležité? Pretože vás príjemne zahrejú, vďaka zelenine sú plné...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
TOP
Pea soup with smoked pork and croutons is in the plate
Najlepšie zimné polievky na jednom mieste: Zahrejú, zasýtia a neurobia prievan v peňaženke, fazuľová, kapustová aj cesnačka (recepty)
Výborné husté polievky, ktoré zahrejú, zasýtia a viete ich pripraviť za málo peňazí. V zime tento výber oceníte najviac.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...