Pridať recept

Segedínky guláš

ingrediencie

800 g
bravčové pliecko
4 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
400 g
kyslá kapusta
3 PL
sadlo
1 ČL
drvená rasca
2 PL
sladká paprika
4 ks
bobkový list
1,2 litre
vývar
2 PL
hladká múka
200 ml
smotana
3 PL
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Na sadle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlatista a pridáme drvenú rascu. Na cibuľke orestujeme mäso nakrájané na kocky (3x3 cm). Pridáme prelisovaný cesnak, zaprášime ho múkou a približne minútu restujeme. Pridáme sladkú papriku (podľa chutí aj štipľavú mletú papriku) a krátko zarestujeme. Zalejeme vývarom, pridáme bobkové listy a na miernom ohni dusíme do polomäkka asi ďalšiu pol hodinu, pokiaľ mäso nie je úplne mäkké.
 
2.
Pre zjemnenie vmiešame smotanu a na miernom ohni povaríme asi 5 minút aby sa chute spojili. Nakoniec ešte dochutíme soľou a korením. Podávame s lyžičkou kyslej smotany.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Najlepšie recepty na segedínsky guláš: Bohatá ponuka, z ktorej si vyberie každý + história
Najlepšie recepty na segedínsky guláš: Bohatá ponuka, z ktorej si vyberie každý + história
Ako a kde vznikol tradičný segedínsky guláš? A ako ho pripraviť? Vyberte si z našej bohate ponuky overených receptov.