Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldový závin s jablkami, orechami a tofu

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
špaldová hladká múka
100 ml
sójové mlieko
2 PL
olej
1 ks
vajce
1 PL
trstinový cukor
1 KL
sušené droždie

Jablková náplň

3 ks
jablko
3 PL
granko
3 PL
strúhaný kokos

Tofu náplň

200 g
biele tofu
1 ks
vajce
2 PL
med
1 hrsť
sušené hrozienka
1 hrsť
vlašské orechy

Na potretie

2 PL
maslo

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do pekárničky dáme suroviny v tomto poradí: Mlieko, vajce, cukor, olej, múka, droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekárničku pracovať cca 1,5 hod. Výsledkom bude krásne spracované a vykysnuté cesto. Šikovné gazdinky môžu samozrejme cesto spracovať rukami.
2.
Na jablkovú náplň si nastrúhame jablká i so šupkou. Prebytočnú šťavu vylejeme. Na tofu náplň rozmixujeme tofu syr s vajíčkom a medom. Nakoniec primiešame hrozienka a posekané orechy.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, naplníme ich jablkovou a tofu náplňou.
4.
Obe cestá stočíme do závinu a preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom.
5.
Obe záviny do seba opatrne stočíme a potrieme teplou vodou.
6.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Po upečení závin hneď potrieme roztopeným maslom. Necháme poriadne vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...