Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldový závin s jablkami, orechami a tofu

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
špaldová hladká múka
100 ml
sójové mlieko
2 PL
olej
1 ks
vajce
1 PL
trstinový cukor
1 KL
sušené droždie

Jablková náplň

3 ks
jablko
3 PL
granko
3 PL
strúhaný kokos

Tofu náplň

200 g
biele tofu
1 ks
vajce
2 PL
med
1 hrsť
sušené hrozienka
1 hrsť
vlašské orechy

Na potretie

2 PL
maslo

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do pekárničky dáme suroviny v tomto poradí: Mlieko, vajce, cukor, olej, múka, droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekárničku pracovať cca 1,5 hod. Výsledkom bude krásne spracované a vykysnuté cesto. Šikovné gazdinky môžu samozrejme cesto spracovať rukami.
2.
Na jablkovú náplň si nastrúhame jablká i so šupkou. Prebytočnú šťavu vylejeme. Na tofu náplň rozmixujeme tofu syr s vajíčkom a medom. Nakoniec primiešame hrozienka a posekané orechy.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, naplníme ich jablkovou a tofu náplňou.
4.
Obe cestá stočíme do závinu a preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom.
5.
Obe záviny do seba opatrne stočíme a potrieme teplou vodou.
6.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút. Po upečení závin hneď potrieme roztopeným maslom. Necháme poriadne vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...