Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Hokkaido koláč z orechovo-vločkového cesta

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
ovsené vločky
50 g
vlašské orechy
70 g
maslo
2 PL
trstinový cukor
1 KL
jablkový ocot
2 PL
slivkový lekvár

Náplň

1 ks
tekvica hokkaido
200 g
biele tofu
1 ks
banán
2 PL
med
orechy na ozdobu

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Ovsené vločky a orechy rozmixujeme na hladký prášok, pridáme maslo, cukor, ocot a spracujeme rukami alebo v robote tuhé cesto.
2.
Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme a natlačíme do neho cesto. Okraje zdvihneme, aby nám náplň nevytiekla. Dáme piecť do rúry na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
3.
Na náplň si v mixéri zmiešame uvarenú tekvicu, tofu syr, med/cukor a banán.
4.
Ak sa nám bude zdať náplň málo sladká, pridáme viac medu. Ak bude zase naopak príliš riedka, zahustíme pomletými orechami alebo solamylom (stačí 1 PL).
7.
Vrch ozdobíme orechami a dáme znovu zapiecť na 20 minút. Pečieme pri teplote 200 stupňov.
8.
Koláč necháme poriadne vychladnúť, ale najlepší je i tak až po 2 dňoch, keď cesto krásne zmäkne. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...