Pridať recept

FOTORECEPT: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou

Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Zdroj: vacica

ingrediencie

170 g
jelenia sviečkovica
240 g
pasírované paradajky
200 g
datle
1 KL
majorán
2 KL
bazalka
himalájska soľ
olivový olej

postup

Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Zdroj: vacica
 
1.
Sviečkovicu nakrájame na 1cm kúsky a jemne naklepeme. Osolíme himalájskou soľou a necháme 1 hodinku odležať.
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Zdroj: vacica
 
2.
Potom na oleji speníme cibuľku a sprudka opečieme mäsko z oboch strán. Vyberieme a dáme do misy, ktorú uzatvoríme aby mäsko nevychladlo.
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Zdroj: vacica
3.
Do tej istej panvice vylejeme pasírované paradajky, pridáme 2KL bazalky, 1Kl majoránu a zalejme to 2dl vriacej vody. Varíme 1-15 minút na jemnom ohni.
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Zdroj: vacica
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Zdroj: vacica
4.
Potom pridáme ďatle a orestované mäsko a varíme, kým bude mäsko úplne mäkké. Omáčka nám pridaním datlí nádherne zhustne, takže nie je potrebné zahusťovať.
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Zdroj: vacica
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Fotorecept: Jelenia sviečkovica s paradajkovo- datľovou omáčkou
Zdroj: vacica
5.
Ako prílohu odporúčam ryžu alebo zemiačiky. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať