Zemiakové placky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
300
g
hrubá múka
1
PL
zemiakový škrob
2
ks
vajce
6
PL
sadlo
postup
1.
Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, zľahka osolíme, pridáme zemiakový škrob aby cesto nebolo moc riedke. Posypeme múkou, pridáme vajce a vypracujeme cesto. Múku pridávame postupne a dôkladne ju rukami do cesta vpracujeme.
2.
Z cesta vytvoríme placky. Na doske posypanej múkou vyvaľkáme cesto asi 3 cm hrúbky, z ktorého vykrajujeme rovnaké kúsky placiek. Placky smažíme na rozpálenom sadle z obidvoch strán dozlatista. Placky kladieme na papierovú servítku aby sa zbavili prebytočného tuku.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.