Pridať recept

Pečený pstruh

ingrediencie

4 ks
pstruh
160 g
maslo
8 vetvičiek
tymian
1 ks
citrón
trochu
kôpor
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Plech na pečenie vymastíme maslom, aby sa ryby pri pečení neprichytávali. Pstruhy si očistíme a dôkladne osušíme, okoreníme a osolíme z obidvoch strán, nezabúdame ani na brušnú dutinu, do ktorej pridávame 2 vetvičky tymianu. Takto pripravené pstruhy položíme na plech, potrieme ich maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 °C približne 10 minút.
 
2.
Rybu na tanieri pokvapkáme maslovým výpekom, ozdobíme troškou kôpru a nesmieme zabudnúť na citrón. Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať