Pridať recept

Hruškové muffiny s lieskovými orechami

Hruškové muffiny s lieskovými orechami
Zdroj: lieeenkaaa
12
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
140 g
kryštálový cukor
2 ČL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
1 ČL
škorica
2 ks
vajce
200 ml
kyslá smotana
1 PL
med
100 ml
rastlinný olej
2 ks
väčšia hruška
1/2 šálka
lieskové orechy

postup

1.
Hrušky ošúpeme, očistíme od jadra a na hrubo nastrúhame. Vo väčšej mise zmiešame suché suroviny, teda múku, kypriaci prášok, cukor a škoricu. V druhej miske krátko prešľaháme vajíčka a pridáme postupne kyslú smotanu, med a olej. Túto vaječnú zmes nalejeme k suchým surovinám a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame hrušky.
 
2.
Do plechu na muffiny dáme papierové košíčky a naplníme ich pripraveným cestom, rovnomerne, približne do 3/4. Vrch posypeme sekanými orechami. Pečieme 20-25 minút pri teplote 200 °C. Po upečení necháme krátko vychladnúť na plechu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať