Pridať recept

Čokoládové rezy s karamelovou hruškou a smotanou

Čokoládové rezy s karamelovou hruškou a smotanou
Zdroj: vegetarianka3
6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
60 g
krupicový cukor
50 g
kakao
100 g
mleté orechy
4 PL
hnedý cukor
2 ks
hrušky
200 ml
krémová kyslá smotana

postup

1.
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Žĺtka oddelíme od bielok. Žĺtka vymiešame s cukrom a vyšľaháme do hustej a svetlej peny. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkam vmiešame orechy, preosiate kakao a jemne primiešame sneh z bielkov. Formu vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne roztrieme.
 
2.
Hrušky nakrájame na tenké plátky. V hrnci rozpustíme cukor v 100 ml vody a privedieme k varu. Varíme asi 10 minút do zhustnutia. Pridáme plátky hrušiek a hneď stiahneme z ohňa. Všetko necháme chvíľku vychladnúť.
3.
Na vychladnuté cesto natrieme smotanu a poukladáme zkaramelizované hrušky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať