Pridať recept

Pirohy s bryndzovou plnkou

6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

400 g
polohrubá múka
1 štipka
soľ
250 g
maslo
1 ks
žĺtok
350 ml
mlieko
20 g
čerstvé droždie

Plnka

250 g
bryndza
1 štipka
soľ
1 ks
žĺtok
50 g
maslo
150 g
zemiaky varené v šupke
1 štipka
korenie
2 PL
nasekaná pažítka

postup

1.
V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť kvások. Medzitým si zmiešame múku, soľ, rozpustené maslo, zvyšné mlieko so žĺtkom a nakoniec primiešame kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste pod utierkou vykysnúť.
 
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Bryndzu zmiešame so žĺtkom, maslom a nastrúhanými zemiakmi. Plnku dochutíme soľou, korením, prípadne nasekanou pažítkou.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme z neho kolieska, ktoré plníme pripravenou plnkou, preložíme a poriadne uzavrieme. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP 5 receptov na tradičné i menej tradičné PIROHY
Slováci milujú pirohy a v každom regióne ich volajú i pripravujú inak.
TOP
Máj, bryndze čas! Šmirkas či Demikát z májovej bryndze a tie najlepšie recepty, ktoré pripravíte jedine
Máj, bryndze čas! Tie najlepšie recepty s bryndzou: Šmirkas, Demikát aj sedliacke zemiaky, po ktorých si oblížete všetky prsty
Čas na bryndzové pochúťky je tu a my sme preto pre vás zozbierali tie najlepšie a najobľúbenejšie recepty...
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.