Pirohy s bryndzovou plnkou
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
400
g
polohrubá múka
1
štipka
soľ
250
g
maslo
1
ks
žĺtok
350
ml
mlieko
20
g
čerstvé droždie
Plnka
250
g
bryndza
1
štipka
soľ
1
ks
žĺtok
50
g
maslo
150
g
zemiaky varené v šupke
1
štipka
korenie
2
PL
nasekaná pažítka
postup
1.
V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť kvások. Medzitým si zmiešame múku, soľ, rozpustené maslo, zvyšné mlieko so žĺtkom a nakoniec primiešame kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste pod utierkou vykysnúť.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Bryndzu zmiešame so žĺtkom, maslom a nastrúhanými zemiakmi. Plnku dochutíme soľou, korením, prípadne nasekanou pažítkou.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme z neho kolieska, ktoré plníme pripravenou plnkou, preložíme a poriadne uzavrieme. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.