Pridať recept

Zakáľačková kapusta

ingrediencie

3 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 ČL
mletá červená paprika
500 g
bravčové pliecko
2 ČL
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 kg
kyslá kapusta
2 PL
paradajkový pretlak

postup

1.
V hrnci na rozohriatom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, pomiešame a zalejeme vlažnou vodou.
 
2.
Bravčové pliecko pokrájame na kocky, vložíme do hrnca k cibuľovému základu a pridáme soľ a korenie. Zakryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka.
3.
Potom pridáme kyslú kapustu a dusíme, kým mäso úplne nezmäkne.
4.
Primiešame pretlak, necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s varenými zemiakmi alebo tmavým chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Jaternice
Pri nákupe na zabíjačkové hody netreba podceniť kvalitu mäsa
Zimné obdobie sa na Slovensku už tradične spája so zabíjačkami. Dôvodom zabíjačiek práve v mrazivom počasí,...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...