Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špenátové taštičky

gurmanka
gurmanka
6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
1 ks
vajce
200 g
listový špenát
100 g
balkánsky syr
1 štipka
oregano
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 štipka
mleté čierne korenie
1 štipka
soľ

postup

1.
V miske zmiešame natrhané lístky špenátu, nadrobno nakrájanú cibuľu a balkánsky syr. Plnku dochutíme soľou, korením a oreganom.
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Nakrájame ho na rovnaké kocky ale tak, aby ich bol párny počet. Každú kocku naplníme plnkou a tú druhú, ktorou ju budeme musieť prikryť trochu nadrežeme. Potom ju priložíme na plnku a okraje poriadne pritlačíme.
3.
Taštičky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich vajíčkom a vložíme piecť do vyhriatej rúry.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...