Pridať recept

Mexický guľáš s fazuľou a čokoládou

Mexický guľáš s fazuľou a čokoládou
Zdroj: vegetarianka3
5
porcií
160
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
20 g
anglická slanina
2 PL
olej
2 ks
paprika
1 ČL
mleté chilli
100 ml
mäsový vývar
150 ml
červené víno
1 konzerva
drvené paradajky
30 g
horká čokoláda
2 konzervy
biela fazuľa
1 štipka
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájame na kocky a spolu s cibuľou restujeme na rozpálenom oleji. Prisypeme mäso a sprudka opekáme tak dlho, pokiaľ sa nevyparí šťava. Do hrnca pridáme papriku nakrájanú na pásiky. Mäso posypeme chilli korením, premiešame, podlejeme vývarom zmiešaným s vínom a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 80 minút.
 
2.
Do mäsového základu pridáme paradajky a dusíme ďalších 30 minút. Mäkké mäso vytiahneme zo základu, ktorý necháme variť bez pokrievky 15 minút. V zredukovanom základe rozmiešame nadrobno nalámanú čokoládu a šťavu ochutíme soľou. Chuť by mala byť ostrá a mierne sladká. Nakoniec do hrnca vrátime mäso a prisypeme fazuľu. Guľáš už nevaríme, len všetko spoločne ešte ohrejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať