Pridať recept

Perník s orieškami

10
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
400 g
med
150 ml
slnečnicový olej
400 g
špaldová múka
1 balíček
prášok do perníka
80 g
vlašský orech

postup

1.
Do misy oddelíme bielka od žĺtkov. Med si zohrejeme vo vodných kúpeľoch a necháme vychladnúť (ak je med tekutý tak tento krok vynecháme). Do rozpusteného medu vmiešame olej a vaječné žĺtky. Rúru si vyhrejeme na 180 °C. Špaldovú múku preosejeme a zmiešame s práškom do perníka. Bielky vymiešame na tuhý sneh. Medovú zmes zmiešame s múkou a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný tuhý sneh. Cesto nalejeme na vymastený a vyspaný plech a posypeme nasekanými orieškami.
 
2.
Pečieme v rúre pri 180 °C 30 minút. Pri podávaní môžeme posypať práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jablkovo-mrkvový perník s orechami
Jablkovo-mrkvový perník s orechami, tak jemný, až sa rozplýva na jazyku! Výborný HRNČEKOVÝ recept, ktorý zvládne každý
Krásne vláčny a zároveň krehký. Jablkovo-mrkvový perník, ktorý prevonia celý dom a chutí celej rodine.
Prehľad múk
Už žiadne drobivé, ťažké ani ubité cesto! Akú múku zvoliť do koláčov a akú do pečiva? Tieto rady si uložte
Pri pečení koláčov je veľmi dôležité vybrať si správny druh múky. Keď použijete nejaký nevhodný, tak...
Korenistý perník s citrónovou polevou
Voňavý perník: Skvelý koláč na sviatočný stôl aj ku káve vo všedný deň
Ak máte radi perníky, vyskúšajte tento, ktorý je prevoňaný medom a hrejivými koreninami v dokonalej harmónii.
3 TOP cuketovo-kakaové koláče
TOP 3 cuketovo-kakaové koláče
Kto raz vyskúšal pridať cuketu do koláčového cesta, rád sa k tomuto nápadu vráti. Má to jeden prostý dôvod...
15x perníkový koláč: Výborné voňavé koláče, ktoré nikdy nesklamú
15x perníkový koláč: Výborné voňavé koláče, ktoré nikdy nesklamú
Báječné perníky v tých najlepších receptoch. Hotové sú raz-dva. Ktorý vyskúšate ako prvý?