Pridať recept

Souvlaki z bravčového mäsa

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
bravčové mäso
3 strúčiky
cesnaku
100 ml
olivový olej
50 ml
suché červené víno
2 PL
čerstvé oregano
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Bravčové mäso umyjeme pod studenou tečúcou vodou, osušíme papierovou kuchynskou utierkou a nakrájame na kocky vo veľkosti približne 2 cm. Strúčiky cesnaku olúpeme a nasekáme nadrobno. Lístky oregana umyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Vo väčšej mise premiešame olivový olej so suchým červeným vínom, nasekanými lístkami oregana, citrónovou šťavou, cesnakom a korením. Do marinády pridáme mäso a marinujeme dve hodiny v chladničke.
 
2.
Grilovacie špajle namočíme do vody a potom na ne napichujeme marinované mäso. Rozpálime gril, mäso zo všetkých strán osolíme a za pravidelného otáčania grilujeme na stredne horúcom grile asi 20 minút. Môžeme podávať s tzatziky a pita chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...