Pridať recept

Zelerová polievka

ingrediencie

500 g
zeler
1 ks
kyslé jablko
1 ks
cibuľa
250 g
syr Lučina
50 g
maslo
150 g
syr s modrou plesňou
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Nahrubo nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, približne 2 minúty. Pridáme zeler, ktorý nakrájame na kocky a zalejeme 750 ml vody. Varíme pod pokrievkou na strednom ohni 10 minút.
 
2.
Medzitým ošúpeme jablko, odstránime jadierkový stred. Odkrojíme si pár jemných plátkov, ktorými ozdobíme tanier. Zvyšok nakrájame na malé kocky a vsypeme do polievky. Varíme ďalších 10 minút. Podľa chutí dosolíme a dokoreníme. Polievku vypneme, pridáme syr Lučina a rozmiešame polievku ponorným mixérom dohladka. Podávame s opečeným chlebom a dozdobíme syrom s modrou plesňou a plátkami jablka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať