Pridať recept

Zámocké srnčie medailóniky

ingrediencie

1 kg
srnčie karé
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
5 PL
hladká múka
4 PL
olej
2 litre
maslo
1 ks
cibuľa
300 g
čerstvé šampiňóny
150 ml
smotana na varenie
2 KL
citrónová šťava
trochu
hovädzí vývar

postup

1.
Mäso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájame na medailóniky. Jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
 
2.
Olej rozpálime a plátky mäsa prudko opražíme z oboch strán.
3.
Vyberieme ich a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko ju opražíme, potom pridáme maslo a nakoniec aj na plátky nakrájané huby.
4.
Huby orestujeme, do panvice vrátime mäso, podlejeme trochou horúceho bujónu, prikryjeme a dusíme domäkka. Počas dusenia, podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou.
5.
Krátko pred koncom prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Neprikryté niekoľko minút povaríme a podávame so zemiakmi, s ryžou alebo knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať