Pridať recept

Jablková torta z Radošiny

ingrediencie

2 ks
vajce
125 g
práškový cukor
50 ml
olej
150 g
jablko
170 g
polohrubá múka
1/2 KL
sóda bikarbóna
1 PL
kakao
50 g
nasekané orechy
podľa chuti
marhuľový lekvár
100 g
čokoláda
70 g
maslo

postup

1.
Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne zašľaháme olej, pridáme postrúhané jablká a premiešame.
 
2.
Do pripravenej masy pridáme preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou, preosiatym kakaom a posekanými orechmi.
3.
Cesto rozotrieme do pripravenej formy, vložíme do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečieme asi 20 min. Necháme vychladnúť.
4.
Korpus potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme pripravili nad parou vymiešaním masla a čokolády.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
15miska16
4.2.2016 21:55 | |
+0 -3
Prosím Vás a korpus má aký priemer?