Pridať recept

Knedľa

ingrediencie

100 ml
mlieko
1 PL
cukor
21 g
droždie
500 g
polohrubá múka
50 ml
olej
1 ks
vajce
2 KL
soľ
200 ml
voda

postup

1.
Z vlažného mlieka, cukru a droždia zarobíme kvások. Necháme ho 15 min kysnúť.
 
2.
Do misy dáme múku, olej, vajce, soľ, kvások a vlažnú vodu. Vymiesime vláčne cesto, zakryjeme a necháme asi 30 min kysnúť na teplom mieste.
3.
Keď cesto zdvojnásobí objem, dáme ho na múkou posypanú pracovnú dosku, rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme knedle, zakryjeme a necháme ešte 20 min kysnúť.
4.
Do hrnca s parákom dáme zovrieť vodu, podkysnutú knedľu popicháme vidličkou preložíme na olejom vymastený parák a zakrytú paríme 20 min pri miernej teplote. Počas parenia neodkrývame.
5.
Hotovú knedľu vyberieme a viackrát popicháme vidličkou, aby sa nám nezrazila. Takto postupne naparíme všetky knedle.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať