Rebarborový koláčik
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
hladká múka
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ČL
soľ
5
ks
vaječný žĺtok
125
g
maslo
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
1
kg
rebarbora
400
g
kryštálový cukor
1
PL
mletá škorica
1
ks
Zlatý klas
Bielkový sneh
5
ks
bielok
100
g
kryštálový cukor
100
g
mleté orechy
postup
1.
Všetky suroviny na cesto zmiesime, cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech. Vložíme do vyhriatej rúry, pečieme asi 5 min a vyberieme.
2.
Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky, zasypeme cukrom a škoricou a necháme pol hodinu postáť, kým nepustí šťavu. Zo šťavy trochu odoberieme, rozmiešame v nej pudingový prášok a vlejeme ho do rebarbory.
3.
Plnku rozotrieme na predpečené cesto, vložíme späť do rúry, pečieme 15 min a vyberieme.
4.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme cukor a ešte chvíľu šľaháme. Do snehu zľahka vmiešame orechy, natrieme na plnku a vložíme späť do rúry. Zapekáme, pokiaľ sneh nezružovie.
5.
Koláč necháme vychladnúť, pokrájame na úhľadné kúsky a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.