Pridať recept

Rebarborový koláčik

ingrediencie

Cesto

300 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 ČL
soľ
5 ks
vaječný žĺtok
125 g
maslo
1 ks
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

1 kg
rebarbora
400 g
kryštálový cukor
1 PL
mletá škorica
1 ks
Zlatý klas

Bielkový sneh

5 ks
bielok
100 g
kryštálový cukor
100 g
mleté orechy

postup

1.
Všetky suroviny na cesto zmiesime, cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech. Vložíme do vyhriatej rúry, pečieme asi 5 min a vyberieme.
 
2.
Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky, zasypeme cukrom a škoricou a necháme pol hodinu postáť, kým nepustí šťavu. Zo šťavy trochu odoberieme, rozmiešame v nej pudingový prášok a vlejeme ho do rebarbory.
3.
Plnku rozotrieme na predpečené cesto, vložíme späť do rúry, pečieme 15 min a vyberieme.
4.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme cukor a ešte chvíľu šľaháme. Do snehu zľahka vmiešame orechy, natrieme na plnku a vložíme späť do rúry. Zapekáme, pokiaľ sneh nezružovie.
5.
Koláč necháme vychladnúť, pokrájame na úhľadné kúsky a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.