Pridať recept

Cícerovo-pohánkový ČOKOLÁČ

Cícerovo-pohánkový ČOKOLÁČ
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

2 hrste
uvarený cícer
2 hrste
namočená pohánka
1 hrsť
kešu
1 hrsť
trstinový cukor
1 balíček
vínny kameň
štipiek
soľ
1 dl
kokosové mlieko
1 PL
vanilkový extrakt
5 PL
kakao
1 PL
mletý kardamón alebo kajenskej papriky či čili

postup

1.

Formu na pečenie som pri tomto množstve použila s priemerom 30cm. Vytrela ju kokosovým olejom, s tým mám vždy istotu, že sa nič neprilepí. Takmer všetky ingrediencie som vymixovala vo vitamixe asi 5 minút do hladkej zmesi. Zmes som vyliala do misky a primiešala prášok do pečiva a namletý ľan. Ľan v tekutine nasáva vlhkosť a teda aj pri pečení tvorí pevnú konzistenciu masy.

 
2.

Masu „Čokoláčika“ som naliala do formy, na vrch poukladala maliny (rovno z mrazničky, vtedy zostanú navrchu a nerozvaria sa teplom), posypala celým ľanom a trstinovým cukrom a dala piecť. Rúra bola vyhriata na 160 C° (teplovzduch ) a pri výške cca 4 cm sa koláč piekol 40 minút. Po upečení koláč nechajte 10 minút chladiť vo forme, potom odoberte okruh, jemne podoberte spodok a dajte ho dochladiť na rošt, nie na pevnú podložku, lebo vám spodok zvlhne. Koláč môžete ozdobiť lístkami stévie či mäty a poliať javorovým sirupom alebo sirupom z granátového jablka. Koláč sadne po pár hodinách a najlepšie na druhý deň. Má hebkú, vláčnu a mokrejšiu konzistenciu, nie je sucháčik :)

3.

Viac o tomto recepte a použitých surovinách nájdete v tomto článku v sekcii Varíme s Henrietou

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať