Muffiny Hokkaidó, FOTORECEPT
ingrediencie
Cesto
Na posypanie
postup
Tekvica Hokkaidó je veľmi univerzálna, dá sa použiť na slano aj na sladko... ja v čase tekvicovej sezóny pečiem tieto fantastické muffiny...
Tekvicové pyré: tekvicu nakrájame, vydlabeme, potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť na 180°C asi na 50-60 minút, záleží od tekvice, keď je tekvica mäkká, necháme ju mierne vychladnúť a pomocou ponorného mixéra ju rozmixujeme. Takto pripravené pyré môžeme skladovať v mrazničke a následne použiť na prípravu sladkých aj slaných jedál.
K vychladnutému pyré pridáme vajcia, olej a vanilkový extrakt a dobre rozmixujeme.
Pripravíme si všetky koreniny a zázvor, ak nemáte bylinkovú soľ použite obyčajnú
všetky sypké suroviny zmiešame spolu, pridáme tekvicové pyré a zmiešame, ak je masa moc hustá pridáme trochu mlieka
cesto nadávkujeme do muffinkovej formy, posypeme nasekanými orechmi a dáme piecť na 180°C asi na 18-20 minút
upečené vyberieme a do ešte mierne teplých urobíme napr. rúčkou varešky dierky, pomocou vrecúška ich naplníme plnkou... napr. vanilkovým pudingom, alebo tvarohovou plnkou (tvaroh+vanilkový puding)
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.