Pridať recept

Karbonátky Hokkaidó, FOTORECEPT

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

tekvice Hokkaidó
ryźa
zeleninový vývar
cibuľa
cesnaku
vajce
syr tvrdý
strúhanka
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
petržlenová vňať

postup

Trochu netradičné spojenie ryže a tekvice Hokkaido, ale výsledok stojí za to.

1.

pomer ryže a zeleniny by mal byť 1:1 čiže rovnaký diel uvarenej ryže a rovnaký diel zeleniny... tekvicu vydlabeme a aj so šupkou nakrájeme na drobnejšie, nakrájame cibuľu a spolu s hokkaidom opražíme na oleji, podlejeme vodou a prikryté dusíme do zmäknutia, osolíme a okoreníme

Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Zdroj: evauhlik
 
2.

ryžu uvaríme v zeleninovom vývare... do misky dáme uvarenú ryžu, pridáme udusenú zeleninu, vajíčka-ja som dala dve, pretlačený cesnak, nastrúhaný syr a muškátový oriešok, petržlenovú vňať a všetko spolu dobre premiešame

Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Zdroj: evauhlik
3.

Na zahustenie pridáme toľko strúhanky (alebo pomletých ovsených vločiek) aby vznikla hmota z ktorej sa budú dať formovať karbonátky. Ak by boli málo "lepivé" pridáme vajíčko

Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Zdroj: evauhlik
4.

Na plech si dáme papier na pečenie, polejeme ho olejom a rukami ho rozotrieme, takýmito naolejovanými rukami tvarujeme karbonátky.

Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Zdroj: evauhlik
5.

Dáme piecť do rozohriatej rúry na 200°C po 20-tich minútach karbonátky otočíme a pečieme ešte asi 20 minút do zlatova.

Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Zdroj: evauhlik
6.

Podávame so zeleninovým šalátom a cesnakovým drezingom. (jogurt a veľa pretlačeného cesnaku)

Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Fotorecept: Karbonátky Hokkaidó
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
30.9.2016 20:02 | |
+2 -33
Ta ryza tam je na co? Nechapem. Psicek s macickou varili kasick?? Takto sa to iste nerobi. Toto je vymysel pisatelky.
Anonymný nick
21.11.2015 08:50 | |
+6 -1
ňam :3
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.