Pridať recept

Vanilkový pudingoš

ingrediencie

Cesto

900 g
hladká múka
2 ks
čerstvé droždie alebo jedno čerstvé a druhé sušené
100 g
práškový cukor
štipiek
soľ
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
400 ml
vlažné mlieko
4 PL
olej
3 ks
vaječný bielok

Plnka

2 ks
smotanovo-vanilkový pudingový prášok Dr Oetker
200 g
maslo
500 ml
mlieko
40 g
vanilkový cukor
200 g
trstinový cukor

postup

Výborný ku šálke kávy či na raňajky :) (recept je písaný na 2 pudingoše) …./ www.bakingintheheart.blogspot.sk
1.
Najprv si pripravíme plnku: Z mlieka, pudingového prášku a cukrov si uvaríme hustý puding. Vypneme a hneď primiešame maslo.
Vanilkový pudingoš
Vanilkový pudingoš
Zdroj: goldensmile
 
2.
Pripravíme si cesto: Múku si zmiešame so soľou, cukrom a kypriacim práškom. Pridáme olej, vlažné mlieko, rozdrobené droždie - spracujeme trošku vareškou a primiešame vyšľahané bielka (ktoré sme si vyšľahali so štipkou soli) - jemne, najprv vareškou neskôr rukami spracujeme pružné cesto.
Vanilkový pudingoš
Vanilkový pudingoš
Zdroj: goldensmile
3.
Hneď si ho rozdelíme na 6 rovnakých častí. Každú si rozvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika. Plnku si tak by očko rozdelíme na šestiny - každý plát si natrieme plnkou (natierame tak, aby okraje ostali nepotreté) a každý zvinieme do rolády (konce si postláčame dokopy, aby nám plnka nevytiekla). Na plech si dáme papier na pečenie a priamo na plechu si zavinieme vrkoče - dve rolády zavinieme spolu do vrkoča a na vrch dáme tretiu, rovnako postupujeme aj so zvyšnými troma roládami.
4.
Záviny si poistíme so špajdlami - viď obrázok dole. Potrieme si ich žĺtkami a dáme piecť na 175 stupňov na cca 25 minút (ja som po 25 minútach vypla rúru a nechala ich v nej ešte 5 minút). Ešte horúce si potrieme roztopeným maslom, necháme vychladnúť a papáme :).
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať