Pridať recept

Cestoviny s kuracím mäsom a hubovou omáčkou

Cestoviny s kuracím mäsom a hubovou omáčkou
Zdroj: gurmanka
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
kuracie prsia
trochu
olej
400 g
šampiňóny
400 g
cestoviny tagliatelle
100 g
parmezán
2 PL
múka
100 g
maslo
1 štipka
muškátový oriešok
500 ml
smotana
1 štipka
mleté čierne korenie
1 štipka
soľ
trochu
vývar

postup

1.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nadrobno nakrájame, dochutíme soľou a korením. Opečieme ich v panvici na rozpálenom oleji. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale tak, aby bol uvarené al dente.
 
2.
Trošku masla rozpálime v panvici a orestujeme na ňom nadrobno nakrájané šampiňóny. Potom primiešame múku, nastrúhaný parmezán a postupne prilievame smotanu. Omáčku odstavíme, dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom, prípadne dolejeme trošku vývaru ak je omáčka moc hustá.
3.
Na horúce cestoviny naložíme mäso a prelejeme ho šampiňónovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať