Pridať recept

Makové mafiny

12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

160 g
pšeno
210 g
hladká múka
70 g
kukuričná múka
15 g
mak
1 ks
citrón
1/2 KL
jedlá sóda
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
235 ml
mlieko
170 g
med
70 g
rastlinný olej
1 ks
vajce
2 kvapky
vanilkový extrakt
3 PL
trstinový cukor

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 175°C a pšeno rozsypeme na plech a upečieme v predhriatej rúre. Často ho musíme miešame, dokým nebude krehké a trošku opečené. Malo by to trvať približne 10 minút. Potom ho vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
 
2.
Teplotu v rúre zvýšime na 200°C a plech na mafiny vyložíme košíkmi alebo vymastíme troškou masla.
3.
V miske zmiešame upečené pšeno, obe múky, mak, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a citrónovú kôru. V druhej miske zmiešame mlieko, med, olej, vajíčko a vanilkový extrakt. Tekutú zmes premiešame a pridáme k sypkej zmesi.
4.
Pripraveným cestom lyžicou plníme košíky, posypeme ich trstinovým cukrom a dáme piecť na cca 11 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Muffiny s malinami, čokoládou a mascarpone.
Ešte ani nevychladnú a už sú fuč! Deti žiadne iné sladkosti nepýtajú, tieto hrnčekové muffiny plním vždy čokoládou a hotové sú za 15 minút
Fantastické hrnčekové muffiny s čokoládou a malinami pre všetky vekové kategórie! Jednoduchá príprava...
Čučoriedkové mafiny
Najchutnejšie jarné mafinky
5 jarou inšpirovaných mafiniek, ktoré sú voňavé, jednoduché a vysoko návykové.
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Pšeno v prekvapivo delikátnych podobách
Nepodceňujte pšeno. Pripravíte z neho chutné raňajky, obed i dezerty
Vynikajúce pochúťky zo pšena na slano i na sladko v jednoduchých a overených receptoch.
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie,
Zabudnutá obilnina: Je ľahko stráviteľná a plná vitamínov. Škoda, že ju jeme tak málo! Podporuje trávenie, zdravé srdce a chutí výborne
Je lacná, dostupná a veľmi chutná. Spoznajte všetky výhody tejto úžasne plodiny a vyskúšajte skvelé recepty!