Makové mafiny
12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
160
g
pšeno
210
g
hladká múka
70
g
kukuričná múka
15
g
mak
1
ks
citrón
1/2
KL
jedlá sóda
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
235
ml
mlieko
170
g
med
70
g
rastlinný olej
1
ks
vajce
2
kvapky
vanilkový extrakt
3
PL
trstinový cukor
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 175°C a pšeno rozsypeme na plech a upečieme v predhriatej rúre. Často ho musíme miešame, dokým nebude krehké a trošku opečené. Malo by to trvať približne 10 minút. Potom ho vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
2.
Teplotu v rúre zvýšime na 200°C a plech na mafiny vyložíme košíkmi alebo vymastíme troškou masla.
3.
V miske zmiešame upečené pšeno, obe múky, mak, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a citrónovú kôru. V druhej miske zmiešame mlieko, med, olej, vajíčko a vanilkový extrakt. Tekutú zmes premiešame a pridáme k sypkej zmesi.
4.
Pripraveným cestom lyžicou plníme košíky, posypeme ich trstinovým cukrom a dáme piecť na cca 11 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.