Pridať recept

Výborné jablkovo-pudingové rezy

ingrediencie

4 ks
vajcia
100 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
6 PL
vlažná voda
200 g
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Plnka

750 g
postrúhané jablká
2 balíčky
vanilkový cukor DrOetker
trochu
mletá škorica

Puding

500 ml
mlieko
3 balíčky
vanilkový puding DrOetker
100 g
kryštálový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor DrOetker
400 ml
pochúťková smotana 16

Na povrch

2 balíčky
šľahačka v prášku DrOetker

postup

Recept je vhodný na nedeľné popoludnie ku kávičke.
1.
Jablková plnka: jablká očistíme, postrúhame na jemno. Plech vyložíme alobalom, posypeme vanilkovým cukrom, škoricou a rovnomerne navrstvíme postrúhané jablká.
 
2.
Cesto: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, vanilkový cukor, pridáme vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, môže sa pridať aj nastrúhaná citrónová kôra. Cesto rovnomerne rozotrieme na jablká a upečieme. Necháme vychladnúť a otočíme jablkami nahor. Plech rozmer 28x38 cm.
3.
Puding: 350 ml mlieka dáme zovrieť so 100 g kryštálového cukru, vo zvyšnom mlieku rozmiešame 3 ks vanilkového pudingu, prilejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Prikryjeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí prišľaháme kyslú smotanu a nanesieme na vychladnuté cesto s jablkami.
4.
Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu a rozotrieme na pudingovú plnku. Odložíme do chladu, ozdobíme podľa vlastnej fantázie, pokrájame a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
jankap16
14.7.2018 07:31 | |
+4 -16
A zltka sa kedy pridaju???